Kurkuma

Wat is kurkuma?

Kurkuma wordt al eeuwen gebruikt in de Aziatische geneeskunde.

Het draagt bij tot het behoud van soepele gewrichten, pezen en gezond kraakbeen.

Keuken

Kurkuma of geelwortel ken je vast als kleurrijke smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat deze ook een heleboel positieve effecten kan hebben op je gezondheid?

Curcuminoïden

Uit de kurkuma wortel, onttrekt men een heel aantal actieve bestanddelen, curcuminoïden genaamd. Hiervan is curcumine de belangrijkste.

Aziatische geneeskunde

In India wordt kurkuma al heel lang gebruikt omwille van zijn geneeskrachtige werking. Daar gebruikt men het niet alleen om de gewrichten soepel te houden, maar ook voor allerlei andere aandoeningen.

Onderzoek

De laatste decennia is er heel veel wetenschappelijk onderzoek gebeurd naar de heilzame effecten van curcumine. Deze hebben mee de basis gevormd voor de ontwikkeling van CURCU-FLAM® Forte.

Actief bestanddeel

Het belangrijkste actief bestanddeel van kurkuma is curcumine.

Curcumine is een krachtig antioxidant die de spieren, gewrichten en pezen soepel houdt en bijdraagt tot het behoud van gezond kraakbeen.

Biobeschikbaarheid Curcumine

Curcumine is een vetoplosbare molecule, waardoor ons lichaam deze moeilijk kan opnemen. Hierdoor is de biobeschikbaarheid van gewoon curcumine te laag om een effect te hebben.

Cyclodextrines voor een betere opneembaarheid

CURCU-FLAM® Forte, maakt gebruik van het natuurlijke hulpmiddel β-Cyclodextrine om de opneembaarheid van de curcumine moleculen te verhogen.

De Cyclodextrines vormen capsules rondt bepaalde delen van de curcumine moleculen, waardoor ons lichaam deze wel gemakkelijk opneemt.

1592x beter opgenomen

Wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Luik, heeft aangetoond dat de gepatenteerde CURCU-FLAM® formule 1592x beter wordt opgenomen dan gewoon kurkuma poeder.

Beschikbaar in uw apotheek en online apotheek